Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2016 15:22 - Бързи насоки за вашия бизнес
Автор: biznesblog Категория: Бизнес   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
0



Бизнес плана е най-важното нещо за всеки решил да опита със собствен бизне.Мнозинството от хора се проваля,само защото не отделя време за създаването на бизнес план или не го спазва неотлъчно.Хората смятат,че кагато Вуте може и те ще успеят и пропускат важен момент от създаването на своя бизнес.
На първо място трябва да ние ясна идеята.
Един магазин може да продава много неща и пак да не печели достатъчно.Трябва да знаем каква ще е нашата концепция,към какви клиенти ще са насочени нашите продукти.
Трябва още в самото начало да си поставим цели-краткосрочни и дългосрочни.Само така ще знаем във всеки един момент каде сме и накъде сме се запътили.
*трябва да опишем фирмата която създаваме,кой ще е собственик,колко персонал ще е необходим за началото,кой за какво ще отговаря.Изясняването на функциите на персонала в самото начало,ще улесни подбора на хора.
*трябва да сме наясно какво ще предлагаме на пазара-продукт или услуга.Има ли пазар за нашата продукция и колко фирми предлагат същото.За някой дейности има прекалено много предлагане и превръщането на на бизнеса ни в конкурентен и успешен ще е много трудно или невъзможно.Лесно може да проверим в Google колко фирми предлагат дадената стока или услуга.
Например за "курсове по английски "веднага ми излязоха около 850 хиляди резултата.Което означава,че няма да  лесно.Друг пример е с "дърворезба на икона"",там резултатите са 100 хил.Това ни показва,че ако умеем ддърворезба и създадем изнес план за ателие,ще имаме по малка конкуренция и по-голям шанс за успех.
*трябва да знаем какви за нашите бъдещи клиенти за да може да ги обслужим и да спечелим от тях.
*цената
Има много фактори които определят цената.Трябва тя да е конкурентна на останалия пазар,но също така да е изчислена върху разходите който се влагат за нашия продукт или услуга.
Препоръчваме да изясните идейте и виждането си за своя бизнес,да свалите готов формуляр за бизнес план и поетапно да го попълните.Колкото повече усилия вложите в него,толкова по-успешен ще е вашия бизнес.


Тагове:   бизнес,   пари,   план,   продукт,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: biznesblog
Категория: Бизнес
Прочетен: 5733
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930